Варненският митрополит Йоан направи дарение на болно дете

  • 14 март 2019 11:52

  • 234
  • 2
Варненският митрополит Йоан направи дарение на болно дете
© Булфото

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан дари днес 17 500 лева за изследване на детския диабет, както и инсулинова помпа за 9-годишно момче. Средствата са събрани вместо подаръци за рождения ден на митрополита.

Той коментира, че юбилеят му е личен повод, но и удобен момент да призове милосърдието на гостите и да направи дарителска кампания. "Аз самият знам какво е диабет и колко е тежко на родителите на болни деца да се справят", каза владиката.

С тези средства в рамките на две години ще могат да бъдат изследвани за диабетни антитела при поставяне на диагноза диабет тип едно 80 деца, каза ръководителят на клиниката по педиатрия в университетската болница "Св.Марина" във Варна проф. Виолета Йотова. Тя съобщи още, че отделението е получило сертификат за Европейски референтен център за диабетна грижа.

Майката на детето, което получи инсулиновата помпа Биляна Иванова, сподели, че тя ще направи живота на сина й много по-лек. Помпата не е никак евтина, а здравната каса не поема подобно лечение, допълни Иванова.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
234 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Diabolic

2019.03.14 | 12:09

2

А ония гадове ислямисти мюфтии ходжи...Какво дариха за българия?

2019.03.14 | 12:02

1

Bravo!

Добави коментар

Водещи новини