Започва изграждането на голям спортен комплекс в Разлог

  • 13 март 2019 11:47

  • 180
  • 0
Започва изграждането на голям спортен комплекс в Разлог
© Pixabay

Две години след подписването на концесионния договор за изграждането на спортен комплекс в м. Байова борика в землището на община Разлог между кмета Красимир Герчев и "Хидроенергийна компания" АД - Благоевград, стартира и строителството на мегакомплекса, съобщиха от общинската управа.

На 22 март е церемонията "първа копка", с която стартира официално строителството на спортния комплекс .

Внушителното съоръжение ще бъде разположено на площ от близо 103 дка земя. В спортния комплекс ще бъде изграден футболен стадион с размери 68/105 метра с покрити трибуни и капацитет 2000 места, при спазване изискванията на УЕФА, както и още четири открити футболни игрища със същите размери, две от които с външни трибуни с капацитет около 2300 места, включващи и съблекални. Към всичките четири футболни терена са предвидени малки паркинги.

Още четири игрища за тенис с размери 18/36 м, две за баскетбол с размери 16,50/30 м и две за волейбол с размери 13/24 м, както и мултифункционална спортна зала с капацитет 1500 места ще бъдат част от спортния комплекс. Открит паркинг с 450 места за автомобили и 10 за автобуси ще улесняват спортуващи и зрители.

Концесията е за срок от 35 години, а инвестицията, която бъдещият концесионер трябва да направи, е в размер на 24 млн. лв. с ДДС. Строителството трябва да приключи до пет години след издаване на разрешителното за строеж.

Концесията не позволява да бъде изменяно предназначението на обекта, което е за предоставяне на спортни услуги и дейности както на местното население, така и на туристическия поток в региона, а също така и за осъществяване на тренировъчни и състезателни дейности от спортни организации и клубове.

Според условията на концесията, обектът не може да се отдава под наем, както и да се прехвърлят правата и задълженията на трети лица освен със съгласието на Общинския съвет в Разлог.

Последвайте канала на

Novini.bg
180 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини