Военен спаси дете, паднало в придошла река край Карлово

  • 12 март 2019 08:05

  • 2071
  • 2
Военен спаси дете, паднало в придошла река край Карлово
© Булфото (архив)

Военнослужещ от 61-ва механизирана бригада в Карлово е спасил 11-годишно момиче, попаднало във водите на придошла река край Карлово в неделя, 10 март, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Сигналът за инцидента е бил подаден около 18.00 ч. По същото време ефрейтор Никола Върбанов от 1-ви механизиран батальон на 61-а механизирана бригада в Карлово и негови приятели забелязали тяло на дете във водите на придошлата река край водопад "Сучурум" край Карлово. Младежите са успели да извадят тялото от водата и веднага са се обадили на телефон 112.

Благодарение на добрата подготовка и преминатия курс за санитарен инструктор във Военномедицинска академия град София ефрейтор Никола Върбанов успява да окаже първа медицинска помощ.

Ефрейтор Никола Върбанов (Снимка: Министерството на отбраната)

Изваденото дете нямало пулс и не дишало, но военнослужещият продължил да прави сърдечен масаж на пострадалото момиче докато дошло в съзнание.

С пристигналата на място линейка детето е било откарано в болница. То няма сериозни наранявания и се възстановява успешно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2071 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мен

2019.03.12 | 09:37

2

Защо е още ефрейтор? льотчикът да го повиши немедленно поне в старши сержант, а не да обикаля по света неканен.

Petrov

2019.03.12 | 09:10

1

Адмирация, за смелостта и самообладанието при такава ситуация! Човек за пример!

Добави коментар

Водещи новини