В Пловдив започна изграждането на първия за града многоетажен паркинг

  • 06 март 2019 16:44

  • 396
  • 0
В Пловдив започна изграждането на първия за града многоетажен паркинг
© Pixabay

В Пловдив започна изграждането на първия за града многоетажен паркинг. Той се намира на ул. "Орфей" и ще бъде готов до края на годината. Това стана ясно по време на първата копка на съоръжението, която направиха кметът на града Иван Тотев и кметът на район "Западен" Димитър Колев.

Паркингът ще бъде на четири нива с обща площ 6 000 кв.м. и за общо 150 автомобила, като на партера ще има търговски площи. Предвидената инвестиция е в размер на 3 390 000 лева, а срокът за изпълнение е 240 календарни дни.

Тотев обяви, че са в ход процедурите и за други два паркинга в Пловдив, които ще бъдат на няколко етажа и които ще се финансират от Фонда на фондовете, като вноските по заемите ще се покриват от печалбата на съоръженията.

Интересът на живеещите в съседство е огромен, каза районният кмет. По думите му очаква се цените за паркоместата да бъдат от порядъка на 50 лева на месец като абонамент.

Иван Тотев припомни, че регистрираните в КАТ Пловдив автомобили са 190 000, като 150 000 са само колите в Пловдив. Това са домуващите в града коли и по думите му решението за паркирането са многоетажните паркинги.

Последвайте канала на

Novini.bg
396 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини