Село с 300 души население остана без транспорт до най-близкия град

  • 27 февруари 2019 10:06

  • 779
  • 0
Село с 300 души население остана без транспорт до най-близкия град
©

Поредно село остана откъснато от света заради липсата на транспорт. Става въпрос за село Червена с население около 300 души.

От септември те нямат транспорт до най-близкия град – Левски, който се намира на 9 км от селото. Червена обаче попада в община Свищов – общинският център се намира на 35 км. А личните лекари, магазините и аптеките са в Левски.

„Най-важното е, че гара Левски е възлово място – оттам можем да вземем влак за София, за Плевен, за Варна, а ние нямаме такава възможност. Не можем да се придвижим”, разказа жена от селото, цитирана от БТВ.

На друга жителка ѝ се наложило да вика линейка заради болния си свекър, който е на легло и е трябвало да бъде прегледан от личен лекар. В селото има и тийнейджъри, които учат в Левски, но за тях е осигурен транспорт от училището.

„С проблема с транспорта сме запознати повече от две години. Ние също предупреждавахме местните хора, защото проблемът е в нерегламентираните транспорти и нелицензираните таксиметрови превози”, каза кметът на община Свищов Генчо Генчев. По думите му именно заради това линията, която е обслужвала пътниците от Червена, е работила на загуба.

„Това, което общината може да направи, и го прави – дотира билетчето на превозвача, който извършва превоза. Ако дотира билетчето, шофьорът и фирмата-изпълнител не може да отчете билет като няма пътници”, добави Генчев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
779 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини