Парк "Рила": Охраната не си е затваряла очите за нарушенията на Беър Грилс

  • 22 февруари 2019 14:36

  • 2486
  • 3
Парк "Рила": Охраната не си е затваряла очите за нарушенията на Беър Грилс
© Youtube/Discovery Channel

Направените кадри за чуждестранната документална поредица "Дивата пустош с Беър Грилс" на територията на Национален парк "Рила" са били заснети в отсъствието на парковата охрана, категоричен е директорът на защитената зона Красимир Андонов.

Според него снимачният екип не се съобразил с посочените в заповедта дни и часове за заснемането на филма.

Андонов определи като "клевета" твърденията, разпространявани онлайн, че трима от служителите на защитената територия са получили подкуп от 1500 евро, за да пренебрегнат нарушенията.

Първо, не вярвам Беър Грилс да го е казал, но ако го е казал, това е клевета, за която съответно би следвало да заведем съдебен процес за това нещо. Това е някаква постановка и напълно е възможно някой да си го е съчинил, но аз съм разпитал колегите. Това са дългогодишни служители на парка, безкомпромисни при нарушения, винаги са съставяли констативни протоколи, стриктни са. Проверяваме случая по отношение на нашите служители и ако се докаже, че имат вина, ще се образува дисциплинарно производство, каза Красимир Андонов, цитиран от БНР.

Той допълни че българската фирма, организирала снимките, е била предварително запозната с условията и правилата на поведение в защитената зона.

Заради установените нарушения юридическото лице ще бъде глобено, но все още не е ясно дали самите актьори Беър Грилс и Дерек Хъф ще бъдат санкционирани.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2486 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
КАЛИН ЛЮБЕНОВ

2019.02.22 | 15:27

1

ШИБАНИ КОПЕЛЕТА.НАМЕРИЛИ СВОБОДИЯ В БЪЛГАРИЯ.МАМИЦАТА ИМ МРЪСНА БОГАТАШКА.

kolxo

2019.02.22 | 18:44

3

Не е виновен тоя, който яде баницата.... Ние сме за таковане, че си даваме природата за жълти стотинки. Всякакви добре облечени бизнесмени съсипват всичко. Тоя не е нищо особено. Има много по-големи проблеми с хората без вратове, отишли да си правят селфи с черен джип на брега на 7-те езера например.

Николов

2019.02.22 | 15:57

2

Смешници......Джиповете изровиха планината, пътищата са ерозирали от постоянния трафик в посока Седемте Рилски езера. Каква охрана на парк Рила, какви пет лева.

Добави коментар

Водещи новини