Мая Манолова представя законопроект за ограничаване свръхправомощията на банките

  • 22 февруари 2019 12:57

  • 508
  • 1
Мая Манолова представя законопроект за ограничаване свръхправомощията на банките
© Омбудсман на Р България

Омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на организира обществено обсъждане на тема: „Защита от неравноправни клаузи и свръхправомощията на банките”, което ще се състои на 25 февруари 2019 г., понеделник, от 11.30 часа в институцията /ул. „Георг Вашингтон“ № 22/.

На форума общественият защитник ще представи законопроект за ограничаване свръхправомощията на банките с промени в Гражданския процесуален кодекс. Срещу България има наказателна процедура заради несъответствие с правото на Европейския съюз във връзка с неравноправните клаузи в потребителските договори, за което Европейската комисия даде през януари т.г. на страната ни двумесечен срок за справяне с проблема.

Целта на дискусията е да бъде обсъдена промяна в нормативната уредба, която да осигури защита на потребителите, в това число на финансови услуги, предоставяни от банки и други кредитни институции, при снабдяването им с изпълнителен лист по реда на заповедно производство, както и защита от неравноправни клаузи, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
508 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Уффф

2019.02.22 | 13:21

1

След всяко действие на галевата става по-зле за хората-длъжници!!Тази тъпа коза е вносител на текстовете в ГПК и сега поправяла и се грижела....А ВАНКО ЕДНО и костинброд??? А братята??

Добави коментар

Водещи новини