Кой сега е "диктатор и лъжец"?

  • 21 февруари 2019 16:41

  • 12002
  • 0
Кой сега е "диктатор и лъжец"?
© новини.бг/архив/

Въпросът е реторичен, разбира се. Изводите пък всеки носи глава на раменете си и се предполага, че може сам да си направи. Ето малко факти за размисли от последните часове на политическия живот у нас. Преди има-няма само двайсетина часа лидерката на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за шумно обяви: „ГЕРБ се опитва да въведе диктатура”.

Паралелно обаче става ясно, че тя и верният й антураж от апарата със замах са изключили от листите подреденият там от низовите партийни организации нейн предшественик Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. Това съобщава в ефира на БНР политологът Димитър Аврамов, а в социалните мрежи новината бе потвърдена и от други редови социалисти.

Бившият председател на парламента и екс вътрешен министър Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно е бил предложен в листата от родния си Видински регион и от още няколко други. Обаче „борците” срещу диктатурата от ръководството на БСП със замах са го игнорнали. Ето коментарът на политолога Димитър Аврамов пред националното радио по скандала в червените структури: „ ... по листите бих казал, че най-фрапиращото отсъствие е на Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно и няма отговор защо той не е там. Господин Миков е политическа фигура, сериозен мъж и парламентарист и мисля, че това е въпрос, на който трябва да бъде отговорено политически. Защото той е бивш председател на партията. Когато махнеш бивш председател на партията от партийните листи, какво казваш? Казваш, че всичко, което е правил той, и целият ход на действие на една политическа организация преди теб е бил нелегитимен. Т.е. започва от теб”.

На практика излиза, че докато Нинова обвинява други в „диктаторство”, очевидно самата тя се държи като владетелка и господарка в над стогодишната партия, в която доскоро беше валиден принципа решения да се вземат „отдолу нагоре”. Сега май се внедрява принципа на саморазправата.

Притеснителна е и честотата, с която ни заливат скандалите с нейни изречени и в последствие опровегани твърдения. Още неотшумял случаят от преди дни, когато тя каза и написа едно след срещата им с Асоциацията на европейските журналисти - АЕЖ, а после се оказа съвсем друго, възразиха с опровержение от самата асоциация и хоп – яви се нова спорна ситуация.

В социалната мрежа тя собственоръчно писа „как управлява режимът Борисов”. Според нея на кметове от ГЕРБ им били забранили да ходят на срещи с нея, не им дали зала и т.н.. Преди часове председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов излезе и дума по дума опроверга твърденията й.

Та думата ми беше, че когато се бориш със зъби и нокти да си морален ментор в обществото, не са хубави тези неща, другари, никак не са. Затова народът измисля прякори. Нали знаете, прякорът, пише в тълковният речник, е допълнително име дадено за присмех, подигравка.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
12002 0

Свързани новини

Водещи новини