С близо 30 стотинки за кубик поскъпва питейната вода в Сапарева баня

  • 21 февруари 2019 16:18

  • 352
  • 0
С близо 30 стотинки за кубик поскъпва питейната вода в Сапарева баня
© Novini.bg

От 55 на 84 стотинки с ДДС за кубик поскъпва питейната вода в Сапарева баня – това влиза в сила от 1 март т.г., обявиха от общината. Предложението, гласувано от общинския съвет за увеличението отпреди Нова година, вече е утвърдено от Комисията по енергийно и водно регулиране. Същевременно и минералната вода в курорта ще се плаща от ползвателите по-скъпо – от 1 лев за кубик, както беше досега, става за 1,30 лева за кубик. 

Досега в Сапарева баня плащаха най-евтината питейна вода в България – под 55 стотинки за кубичен метър. Увеличението обаче е станало неизбежно, каза кметът на общината Калин Гелев: "Хората, предполагам, че ще започнат да реагират, след като започнат да получават новите сметки, но всички съзнават, че все пак това е за доброто на общината и за доброто на тяхното обслужване. Идеята е с тази цена, която се калкулира, да може нашето ВиК да си поддържа и мрежата, да отстранява авариите".

Ситуацията с минералната вода е такава, че броят на издадените разрешителни се увеличава все повече. Към момента са 9. Имаме на последната сесия още две издадени разрешителни. И най-голямата част на дебита, дадохме 2 литра на големия балнеоложки комплекс, който се предвижда на мястото на бившите сгради на "Почивно дело и курортно лечение". Другите ползватели, нулите дето са пуснати, са в рамките на 0/100 до 0/180 или 0/200 милилитра, заяви Гелев, цитиран от БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
352 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини