До 2020 г. ще бъде завършена рехабилитацията на пътя от Северозапада към София през старопланинския проход "Петрохан"

  • 21 февруари 2019 09:51

  • 234
  • 0
До 2020 г. ще бъде завършена рехабилитацията на пътя от Северозапада към София през старопланинския проход "Петрохан"
© Булфото (архив)

До 2020 година ще бъде завършена рехабилитацията на пътя от Северозапада към София през старопланинския проход "Петрохан". Това съобщи в Монтана заместник-министърът на регионалното развитие Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е, който участва в дискусия "Европа в нашия дом".

Северната част на пътя е ремонтирана през 2015 година със средства от програмата "Транзитни пътища". През миналата година започна рехабилитацията на пътя след прохода до Костинброд, дълъг 43 км. Тя ще завърши тази пролет.
Предстои обявяването на обществена поръчка за избор на изпълнител на трасе от 7,7 км между Берковица и Монтана, което е част от пътя към столицата през прохода. Ремонтът му ще се финансира от трансграничната програма "Румъния - България".

Напредва и работата по модернизацията на пътя Видин - Ботевград. Изготвени са технически проекти за участъка от Видин до Монтана, а от Монтана до Враца - идеен проект. Предстои обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител за участъка от Видин до Ружинци.

Последвайте канала на

Десислава Станева
234 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини