В Разград започва ремонт на ОУ "Н.Й.Вапцаров"

  • 20 февруари 2019 13:27

  • 182
  • 0
В Разград  започва ремонт  на ОУ "Н.Й.Вапцаров"
© Булфото (архив)

В Разград започва ремонт на Основното училище "Н.Й.Вапцаров". Първата копка за дейностите по реконструкцията и реализацията на енергоефективни мерки в учебното заведение бе направена днес от кмета д-р Валентин Василев. 

Ремонтните работи се финансират в рамките на проекта за обновяване на образователната инфраструктура в града, който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Региони в растеж". 

Строителните дейности, които ще бъдат изпълнени, ще обхващат двата корпуса на учебното заведение. В двете сгради ще бъде извършено външно и вътрешно полагане на топлоизолация, подмяна на входни врати, топлоизолация на таванските плочи. Предвижда се съществуващото осветление да бъде подменено с енергоспестяващи тела, а дворното място - благоустроено.

Кметът д-р Василев пожела успех на изпълнителите и призова за повече търпение и разбиране от страна на учителите, родителите и на децата. Той добави, че срокът за приключване на дейностите е шест месеца, и изрази надежда, че в първия учебен ден възпитаниците на учебното заведение ще влязат в приветливи и ремонтирани сгради. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
182 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини