С три нови автомобила ще се обслужват потребителите на социални услуги в Разград

  • 20 февруари 2019 13:11

  • 197
  • 0
С три нови автомобила ще се обслужват потребителите на социални услуги в Разград
©

Днес кметът на Разград д-р Валентин Василев и заместник-кметът Ердинч Хасанов, заедно с Началник отдел „Социални дейности“ Росица Бончева и директори на социални услуги към Община Разград, представиха новите три автомобила, с които ще бъдат обслужвани потребителите на Дневен център за деца/младежи с увреждания, Комплекс от центрове за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания и Домашен социален патронаж. Автопаркът на Общината е силно амортизиран и това е една от стъпките към неговото обновяване, каза д-р Василев.

Той подчерта, че са пресметнати сумите, които се дават годишно за ремонт на старите коли и е взето най-рационалното решение – да се закупят нови.

Тези автомобили ще се използват всеки ден, каза още градоначалникът. Директорите Янка Георгиева, Ралица Янкова и Надежда Дачева, благодариха на Община Разград и Общински съвет, коментираха, че новите коли са по-сигурно средство, тъй като в тях се возят и деца и че новите автомобили ще са в полза на цялата общност.

Първите два автомобила са закупени с капиталови разходи заложени в социалните услуги, а този за Домашен социален патронаж - със средства от общинския бюджет. Закупуването и на трите е чрез обявени обществени поръчки.

Лекият автомобил Dachia Lodgy за Дневен център за деца/младежи с увреждания гр. Разград ще се използва за предоставяне на социалната услуга на двадесет и пет деца за транспортиране от учебни заведения, както и от техните домове до социалната услуга.

Лекият автомобил Dachia Lodgy на Комплекс от центрове за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания ще е за транспортиране на общо двадесет и осем деца при посещение на лечебни заведения, други социални услуги, както и за посещаването на културни забележителности и летни лагери за отдих на потребителите. Домашен социален патронаж се сдоби с нов лек автомобил Dachia Dokker, който ще се използва за целите на организацията, която предоставя комплексно обслужване на над 700 човека.

Последвайте канала на

Novini.bg
197 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини