В Пловдив засаждат стотици нови рози по булевардите

  • 19 февруари 2019 12:44

  • 258
  • 0
В Пловдив засаждат стотици нови рози по булевардите
© Pixabay

В Пловдив екипи на ОП "Градини и паркове" от началото на месеца са засадили над 700 нови рози в разделителните ивици на бул. "България" и "Карловско шосе", съобщиха от пресцентъра на общината. 

"Хубавото време ни позволи да възстановим растителността, унищожена поради кражби, пътно-транспортни произшествия или други причини. С 400 храста рози попълнихме липсите по "Карловско шосе", а другите засадихме на "България", е посочил директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев, цитиран в съобщението. 

Според него интересни сортове рози приятно ще изненадат пловдивчани и гостите на града по бул. "Цар Борис III Обединител". Насажденията от там бяха извадени и преместени в разсадника заради строително-ремонтните дейности във връзка с реконструкцията на подлеза на ул. "Гладстон". Предвижда се те да бъдат засадени в други градски пространства, а разделителната ивица от южната страна на Тунела да се разкраси с нови, невиждани досега на публични места в Пловдив рози. 

Служители на ОП "Градини и паркове" вече поставят почвата, като работят предимно в неделя, за да не се затруднявана автомобилният трафик, се посочва още в съобщението.

Последвайте канала на

БТА
258 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини