Бранимир Ботев: Вътрешното движение на хора, влезли в България, е черна дупка

  • 15 февруари 2019 17:38

  • 805
  • 1
Бранимир Ботев: Вътрешното движение на хора, влезли в България, е черна дупка
©

Бранимир Ботев - изпълнителният директор на Европейския институт за стратегии и анализи коментира  в предаването Лице в лице по БТВ,  кой трябва да знае къде е пребивавал в България руският агент с псевдоним "Федотов”.
Вътрешното движение на хора, влезли в България продължава, да е черна дупка.


Три пъти руски гражданин, който е подозиран за връзка с тайни служби , е бродил из България. Това е ужасяващо, заяви той.

По думите му през 2014 година в България е била готова да се внедри система за обмен на такава информация. Защо тази система 5 години не се въвежда, попита Ботев. По думите му системата означава, че в момента, в който чужденецът постъпи в каквото и  да било място за нощуване, той трябва да бъде регистриран, което моментално се свързва с другите системи в Шенген и се виджа съществува ли такова лице.

За да може един човек три пъти за влиза в България необезкояван, той разполага с шенгенска виза. Руският агент излиза от България през Сърбия, през Румъния и през Турция, заяви Ботев.

България се стреми към Шенген и сме външна граница на ЕС и това е много обезпокоително. Липсата на тази система не дава реална представа за броя на турситите в България и има огромни разминавания в цифрите от приходите, допълни Бранимир Ботев.

Последвайте канала на

Novini.bg
805 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Федотов

2019.02.15 | 19:35

1

Или се махате от власт, седесарски кypви, или новичок

Добави коментар

Водещи новини