Главболгарстрой не е извършвал строителни или подготвителни работи по АМ „Струма“ в новия участък източно от Кресненското дефиле

  • 11 февруари 2019 15:07

  • 823
  • 0
Главболгарстрой не е извършвал строителни или подготвителни работи по АМ „Струма“ в новия участък източно от Кресненското дефиле
© Pixabay (архив)

Главболгарстрой не е извършвал през 2018 г. строителни или подготвителни работи по автомагистрала „Струма“ в новия участък източно от Кресненското дефиле. Това се посочва в позиция на дружеството във връзка с репортаж, излъчен в сутрешния блок на БТВ тази сутрин, свързващ името на Главболгарстрой с извършването на дейности по строителството на автомагистрала „Струма“ в новия участък източно от Кресненското дефиле.

„Главболгарстрой не е извършвал през 2018 г. каквито и да е строителни или подготвителни работи, в това число не сме извършвали дейности по изграждане на временни пътища или сондажи, във въпросния участък. Важно е да се подчертае, че Главболгарстрой не разполага със сондажна техника и не е възлагало извършване на подготвителни или сондажни дейности на други лица в обхвата на бъдещото магистрално трасе във въпросния участък", се посочва още в позицията на фирмата.

„За по-голяма яснота, бихме искали да обърнем внимание, че, съгласно Заданието за изработване на технически проект за обект: АМ „Струма“ лот 3.2.1. и лот 3.2.2. (съставляващо Приложение №3 към Документацията за възлагане на обществена поръчка за избор на Изпълнител, която е публично достъпна на интернет сайта на възложителя АПИ), избраният изпълнител на обществената поръчка следва да изработи технически проект въз основа на класирания на първо място (с Решение № 36/15.05.2017г. на АПИ) разширен идеен проект с парцеларен план за АМ „Струма“ Лот 3.2, участък Крупник – Кресна, съобразявайки предвижданията на ПУП – ПП (Подробен устройствен план – Парцеларен план), изработен въз основа на възлагателно писмо на АПИ изх. № ВЗП-2/18.04.2018г. В тази връзка, за пълното изясняване на обстоятелствата и времето, когато са извършвани предпроектни проучвания по трасето, следва да се търси автора на разширения идеен проект - „Пътпроект – 2000“ ООД", съобщават от Главболгарстрой.

Компанията заявява, че не е изпълнявала каквито и да е строителни или подготвителни дейности, касаещи бъдещото проектиране и строителство на АМ „Струма“ лот 3.2.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
823 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини