Кметът на Варна Иван Портних провери ремонта на ул. "Михаил Колони"

  • 08 февруари 2019 14:39

  • 317
  • 0
Кметът на Варна Иван Портних провери ремонта на ул. "Михаил Колони"
©

Кметът на Варна Иван Портних направи оглед на строително-ремонтните дейности, които започнаха на ул. "Михаил Колони" и пл. "Екзарх Йосиф", известен като Шишковата градинка.

Обектът е част от проект "Естетизация и модернизация на градската среда", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж". Предвижда се пълно облагородяване на ул."Михаил Колони", която е една от връзките на пешеходната зона на бул. "Княз Борис Първи" с Морската градина и плажа.

Ще се извърши подмяна на водопровод, преасфалтиране, ще бъдат монтирани нови енергоспестяващи осветителни тела. Разширена ще бъде и пешеходната зона, ще бъде изградена велоалея, като трасето ще минава успоредно на пътното платно. Участъкът пред СУ "Климент Охридски" - в частта от бул. "Княз Борис Първи" до пл. "Екзарх Йосиф", ще бъде обособен като пешеходна зона. Предстои и пълно обновяване на Шишковата градинка - затревяване, засаждане на храсти, оформяне на цветни фигури, като се запазва наличната дълготрайна растителност и се изгради поливна система. Ще бъде изграден кът за отдих, съществуващата чешма ще бъде обновена, ще има нова паркова мебел.

Последвайте канала на

Десислава Станева
317 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини