Жители на сливенски квартал в паника заради неизвестен източник на обгазяване

  • 08 февруари 2019 08:00

  • 657
  • 1
Жители на сливенски квартал в паника заради неизвестен източник на обгазяване
© Булфото (архив)

Паника в сливенски квартал заради обгазяване от неизвестен източник. Според хората острата миризма е на газ, но уредите не отчетоха изтичане. Институциите уверяват, че опасност няма, но притесненията на жителите остават.

В сряда вечерта жителите на сливенския квартал Клуцохор усетили внезапна задушлива миризма. „Влезе през канализациите, определено миришеше на пропан-бутан. Започнахме да си звъним със съседите, няколко къщи проверихме си газовите бутилки, колите, които са на газ, всички излязохме на улицата, видяхме, че мирише от там. Дори си проверихме запалките, газовите, абсолютно бяхме убедени, че става дума за пропан-бутан”, каза пред камерата на БТВ Пламена Минова.

Към полунощ от пожарната извикали спешно собственикът на ветеринарен магазин на същата улица, откъдето подозирали че идва миризмата. „Имаше миризма, пожарната засичаха, но не можаха да намерят произхода, все още не е ясен”, коментира Радостин Кирилов,собственик на магазин.

От пожарната си тръгнали, а хората изкарали безсънна нощ. „Кръвното ми снощи падна до стойности 78-58 в полунощ, защото миризмата беше нещо отвратително. Не искам да разкажа какво преживяхме, не можеше да се диша – в двора миришеше, вътре в къщите, невероятна миризма. Ние се притеснихме да не стане някакъв взрив”, сподели  Пламена Минова.

В четвъртък ситуацията била същата и съседите в паника започнали да звънят на всички институции. 24 часа по-късно институциите недоумяват откъде идва обгазяването.  „Не е пропан-бутан, не е някакъв взривоопасен газ, но още нямаме информация какъв е. Замерихме и не е такъв газ.Изчакваме, нямаме кой знае какви опции засега. Отваряме съседни къщи, ходим по улиците, замерваме, но засега нищо”, посочи инсп. Александър Ташев от РДПБЗН.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
657 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
еха

2019.02.08 | 08:42

1

Някой не си е мил краката.

Добави коментар

Водещи новини