В Сливен комисия за борба с трафика на хора започна информационна кампания за безопасен интернет

  • 05 февруари 2019 12:41

  • 237
  • 0
В Сливен комисия за борба с трафика на хора започна информационна кампания за безопасен интернет
© безопасен интернет

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) в Сливен започна информационна кампания по повод 5 февруари – Международен ден за безопасен интернет. Това съобщиха от Комисията.

Целта на кампанията е превенция на трафика на хора и киберпрестъпността, в контекста на таргетирането и въвличането на жертвите в престъплението и насърчаване на по-безопасното и по-отговорно използване на онлайн технологии. Партньори в инициативата са Община Сливен, Фондация „Инициатива и съпричастност” – Сливен и Национален център за безопасен интернет.

Децата и непълнолетните са особено уязвима група и практиката показва, че ежедневно попадат в рискови ситуации онлайн, което ги поставя в риск от въвличане в трафик на хора. Именно поради тази причина, в рамките на кампанията се планират обучителни сесии с ученици и техните родители. Целта е превенция на трафика на деца и безопасното използване на интернет чрез повишаване на информираността на децата в училищна възраст, както и интензивна работа с родители и активното им и пряко включване в превенционния процес.

Информационната кампания стартира с целенасочена работа по превенция с най-рисковите и уязвими групи, а именно хора със специални потребности в Център за социална рехабилитация и интеграция към фондация „Инициатива и съпричастност” – Сливен.

Предвидени са прожекции на превенционни клипове, предоставени на МКБТХ – Сливен от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” и Международна организация по миграция – Мисия в България. Ще бъдат разпространени информационни материали и ще се популяризира Националната телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
237 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини