ДНСК: Открихме груби нарушения при строителството в местностите "Арапя" и "Алепу"

  • 01 февруари 2019 15:00

  • 798
  • 2
ДНСК: Открихме груби нарушения при строителството в местностите "Арапя" и "Алепу"
© Булфото

Дирекцията за строителен контрол е открила груби нарушения при строителството на ваканционни обекти в местностите "Арапя" и "Алепу".

Това каза пред журналисти на брифинг Иван Несторов, началник на ДНСК. По думите му кметовете на общините Созопол и Царево, на чиято територия се намират местностите със строежите, трябва да издадат актове за спиране на строителството до отстраняване на нарушенията, предаде БТА. Припомняме, че от началото на седмицата тече проверка на документацията за строежите в "Арапя" и "Алепу". В момента временно работата там е спряна.

По време на проверката са констатирани нарушения при изграждането на временния път до вилното селище "Арапя". Там трябва да бъдат построени 23 вилни къщи. Не са извършени отчуждителни процедури на имотите, които попадат в обхвата на временния път.

Служители на ДНСК са установили нарушения и на обекта в местността Алепу. Там няма строителна ограда и има пропуски в документацията за строежа на геозащитното съоръжение. До отстраняването на тези пропуски строежът в Алепу трябва да спре, смята Несторов. Ще бъдат наложени и санкции на надзорната фирма, контролираща обекта.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
798 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.02.01 | 16:28

2

Тука не сме папата да раздаваме индулгенции. Щом има нарушение всичко е нищожно, и то умишлено нарушение. Без оглушки, направо бой през ръцете на всички замесени. И да не само да спрат строежите ами да има и глоби, наказания. Нетърпимостта нараства и то в геометрична прогресия.

tsvetan lazarov spasov 7406087068

2019.02.01 | 15:30

1

vishtegi pa tia koga otkrili narushenia ia nazat da vidim koi gi e prodal na koi gie prodal na kakva cena i koi e promenil zakonno dasi stroiat i koi na kogo e poznat i otkade tes kupovachi imat takiva pari kato niamat deklarirani i zashto nikoia durghavna institucia ne e reagirala i koi gi e naznachaval i ot koga i sas kakva cel

Добави коментар

Водещи новини