137 години от рождението на Владимир Димитров – Майстора ще бъдат отбелязани в Кюстендил

  • 01 февруари 2019 09:16

  • 268
  • 0
137 години от рождението на Владимир Димитров – Майстора ще бъдат отбелязани в Кюстендил
© Булфото

137 години от рождението на Владимир Димитров – Майстора ще бъдат отбелязани в Кюстендил. Това съобщи Дима Укалска, началник на отдел „Култура и духовно развитие” към Община Кюстендил.

Отбелязването на годишнината ще започне от 12.00 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” – Кюстендил, предава Фокус.

За поредна година ще се проведе церемония по връчване на националната награда за живопис. Самата награда съществува от 1973 година до края на 80-те години на миналия век, след което е възстановена през 2012 година. Наградата се присъжда ежегодно на един български художник за изключителните му постижения в изобразителното изкуство през изминалата година.

От 2013 година насам с престижната награда са отличени Андрей Даниел, Свилен Блажев, Ивайло Мирчев, Станислав Памукчиев, Николай Майсторов и Анета Дръгушану.

По традиция награденият от предходната година показва изложба в деня на обявяването на следващия носител на наградата. Живописната експозиция „Движение и покой“ на Анета Дръгушану ще бъде представена в зала „Стоян Венев“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
268 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини