Китайска делегация пристига на официално посещение в Софийска област

  • 31 януари 2019 12:56

  • 288
  • 0
Китайска делегация пристига на официално посещение в Софийска област
© Софийска област (архив)

Правителствена делегация от провинция Джянси, Китайска народна република, водена от вицегубернатора г-жа Ву ще посети областния управител на Софийска област Илиан Тодоров с цел опознаване на областта и възможностите за сътрудничество между Софийска област и 46 милионната китайска провинция, съобщиха от пресцентъра на Софийската област.

Правителствената делегация се състои от г-жа Жао – генерален директор на офиса на международните отношения на правителството в провинция Джянси, г-жа Лиу – генерален директор на департамента по търговия, г-жа Хуанг – заместник - генерален директор на департамент по култура и туризъм и служители в администрацията на правителството.

В китайската делегация са включени и единадесет представители на бизнеса, водени от г-н Ли – заместник-генерален директор на офиса на международните отношения. В Софийска област ще пристигнат г-н Шаобинг, вицегенерален мениджър на държавната минна компания Jiangxi Copper Corporation Limited, г-н Уонг Ксияопинг – вицепрезидент на университета Джянси по финанси и икономика, Чангинг – вице- генерален мениджър на държавната строителна компания CJIC, управяща активи за
над 8 милиарда щатски долара.

Гости на Илиан Тодоров ще бъдат още президентът на хранителната компания Huangshanghuang Group Co.Ltd., г-н Лиу – председател на Silk Road Investment Co., г-н Хуанг – генерален мениджър на компанията, г-н Рао Деда – председател на Fenglin, професионален колеж по международна икономика и търговия, г-н Ян – вицегенерален мениджър на Riantea Co. и други.

Припомняме, че в края на миналата година Тодоров посети провинция Джянси по покана на губернатора И Лиан Хонг, където подписа намерение за споразумение за сътрудничество между Софийска област и Джянси в областта на инвестициите, търговията, селското стопанство, изграждането на основна инфраструктура, минно дело, горско стопанство, образование и култура.

Последвайте канала на

Владимир Василев
288 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини