Столичани не искат Централната баня да се превръща в музей (снимки)

  • 31 януари 2019 10:39

  • 314
  • 3
Столичани не искат Централната баня да се превръща в музей (снимки)
© Булфото

Група граждани организират масово подаване на жалби в Столичната община. Причината е желанието на властите да превърнат неремонтираните зали на Централната софийска баня в помещения за провеждане на събития. Протестиращите искат да се запази старата функция на сградата, а именно да остане баня.

,,Искам да бъдем коректив на Общината с лична позиция за това какво се случва в града”, заяви една от протестиращите в ефира на Нова телевизия.

От общината обаче са категорични, че няма техническа възможност на това място да има баня.

Според заместник-кмета Тодор Чобанов е възможно Централната софийска баня да бъде термален център при две условия.

,,Първо, трябва да има дебит на водата от извора, който е захранвал някога обекта и второ да се осигурят необходимите средства. Ако за вторто условие има различни сценарии, то за първото няма как да наредим на извора да повиши своя капацитет, който значително намаля след земетресението през 2012 г.”, обясни Чобанов.

По думите му има множество спекулации от хора, които не са участвали в проектирането, изграждането и стопанисването на подобни СПА комплекси и басейни.

 

Последвайте канала на

Владимир Василев
314 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.01.31 | 11:36

2

Ами оставете си я като свърталище на столичните педерунгели.Та нали това е сегашното и предназначение.Или доста сте го закъсали с личната хигиена,или по-са ви по сърце джендърите.

аз

2019.01.31 | 11:49

3

Някой и е хвърлил око! Друго си е да направиш един СПА център! По-малко от двайсетачка на човек не взимаш! И почти нищо не даваш.

Вземете разчистете около сградата! Като мине човек от там - да му е приятно! Изтъпанили сте едни грозни огради почти до централния вход?! Като нямате пари да довършите вътре - не се искат много пари да почистите около нея!

ох

2019.01.31 | 11:27

1

ох баня ох кеф селската баня голям кеф

Добави коментар

Водещи новини