Елхово и Болярово ще изграждат инсталации за преработка на отпадъци

  • 30 януари 2019 14:38

  • 243
  • 0
Елхово и Болярово ще изграждат инсталации за преработка на отпадъци
© МОСВ

Министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе подписа днес договор за изграждане на инсталации за преработка на отпадъци за общините Елхово и Болярово, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Проектът включва компостираща инсталация с капацитет 4000 тона годишно и инсталация за предварително третиране с капацитет 1600 тона годишно. До момента в двете общини няма инсталации и съоръжения за предварително третиране на битови отпадъци и за рециклиране чрез компостиране на зелени и биоразградими отпадъци. С успешното изпълнение на проекта ще се изгради необходимата инфраструктура за екологосъобразното управление на отпадъците на територията на  Елхово и Болярово и ще се подобри качеството на околната среда за хората в общините. Съоръженията ще обслужват над 17 000 жители.

Общият размер на инвестицията е над 9,7 млн. лв. Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на над 7,2 млн. лв. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
243 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини