Йончева лекува страхливи души или е като „пощенска кутия”?!

  • 30 януари 2019 11:58

  • 4617
  • 0
Йончева лекува страхливи души или е като „пощенска кутия”?!
© Булфото (архив)

Депутатката от БСП и говорителка на групата на социалистите в парламента Елена Йончева днес изнесе своите обещани преди дни „разкрития”, предоставени й на тепсия с незаконно направен запис преди три години от анонимен служител на Министерство на културата, в който се вижда, че министър Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за разговаря по телефон с неизвестен човек!

Срещу Елена Йончева прокуратурата повдигна обвинение преди дни. А тя обяви, че тази държавна институция се ползвала за политически разправи с нея. Сега обаче изглежда, внезапно повярвала в прокуратурата, щяла да я уведоми, както и ОЛАФ за доставеният й запис.

Елена Йончева говори пред журналисти за корупционна схема във властта, която, според нея,  е свързана с реконструкцията на площад “Александър Батенберг“. Депутатката е убедена, че с действията си министър Банов бил спестил глоба 700 000 лева на строителя – водещата фирма, в който е „Пътища и мостове” и така е увредил интересите на държавата. Всичко това е станало през март 2016 г. за “Ларгото“ – Сердика втори и врети етап.

След оповестяването на записа, който сам по себе си не е бил направен по законов начин и в този смисъл не е никакво доказателство, не последваха ясни отговори и доводи от страна на обвиняващата Елена Йончева.

Тя отказа да отговори с кого точно е разговарял министър Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за в качеството си на зам.-министър тогава. Стана категорично ясно само, че комай е анонимен благожелател на БСП. Нахвърляни бяха имената на "Татяна Ценовска, Ангел Ангелов, арх. Мечкунов, инж.Драгомир Драганов, Атанас Ангелов" и др..

Ако този анонимен служител, презастраховал си чиновническото удобно местенце чрез подличкото анонимно направено записче, не го е обнародвал цели три години, то „разкритията” му по предназначение 3 години по-късно, не са ли откровен рекет? 

Анонимният страхливец, да се надяваме само засега, служител от културното министерство, който е услужил на социалистите с този запис, не е ли редно да носи също отговорност, че цели три години подличко се е спотайвал, след като през цялото това време неговият подпис е стоял под книжата.

Извинявам се, ама обнародването на анонимни записи, много ми напомня разкритието на едностранчиво поднесена информация в някои медии чрез флашки. Този порочен способ все още се прави в някои от оцелелите вестници. Разпространителите на този вид "информация" наричахме "пощенски кутии".

Въпрос без отговор остана и какво лично печели министър Банов от разговора си с частната фирма, изпълнявала строителната поръчка, щом е обвинен от социалистите? Не е редно да се хвърлят обвинения като димки, само за да се омирисва с подозрения общественото пространство.

Боил Банов отрече обвиненията и каза, че вероятно става въпрос за скалъпен монтаж. Той обяви, че е завел искова молба от своя страна, по която текат съдебни дела. „Спестени и опростени пари към частни изпълнители няма, а оставка е готов да подаде веднага”. Допълни, че бил рекетиран и че ще си защитава правата докрай.  

Днес след червените фойерверки, всичко в края на краищата беше сведено до страха на служителя, който толкоз се боял, че подличко правил незаконни записи. И куражлийката на БСП Елена Йончева, която се явява на бял кон, тутакси ще излекува страхливата чиновническа душица. Кой крив и кой прав – ще доказват тепърва разследващите.

Но, както казват братята китайци - щом през деня не си направил нищо лошо, в полунощ не се бой, ако почукат на вратата ти.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
4617 0

Свързани новини

Водещи новини