Фондация в Русе обявява конкурс за финансиране на местни инициативи

  • 27 януари 2019 13:01

  • 311
  • 0
Фондация в Русе обявява конкурс за финансиране на местни инициативи
© Pixabay

Общинската фондация "Русе - град на свободния дух" обявява конкурс за проектни предложения с основен приоритет финансиране на местни инициативи по програма "Знание и растеж" за 2019 година. Това съобщиха от кметството в крайдунавския град. Основните цели на програма "Знание и растеж" са разширяване на възможностите за достъп до знание и създаване на условия за свободно човешко развитие.

,,Чрез настоящия конкурс ще бъдат подкрепени съвременните проявления на свободния дух в Русе, защото слоганът на града е много повече от красива фраза. Русе има всички исторически и съвременни основания да припознае свободния дух като своя отличителна характеристика, но често ни убягват неговите проявления в наши дни", казват от екипа на фондацията.

По тази причина през тази година ще бъде дадено предимство на проекти, които показват, развиват и насърчават съвременните проявления на русенския свободен дух. Ще бъдат подкрепени идеи в областта на науката, образованието, новите технологии, личностното израстване и историята.

В конкурса могат да участват културни и образователни институции, неправителствени организации и читалища. Крайният срок за подаване на проектите е 1 март тази година.

Последвайте канала на

БТА
311 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини