Отец Силвестър: Истанбулската конвенция е джендър идеология и е абсолютно ненужна

  • 26 януари 2019 18:30

  • 1765
  • 5
Отец Силвестър: Истанбулската конвенция е джендър идеология и е абсолютно ненужна
© Кадър - Канал 3

Светият Синод, още след като бе депозирана Истанбулската конвенция, излезе със становище против нея. Още тогава бе изтъкнато, че това е фалшива конвенция. Твърди се, че е за защита срещу жени и деца, а вътре в нея става въпрос за съвсем друго нещо.

Това заяви отец Силвестър от Сливенската епархия в предаването „Офанзива” по Канал 3 по повод новите опити да се наложи Истанбулската конвенция. „Българската култура е много различна от друга култура. Защото у нас е вкоренена защита на семейството. Не може една култура, която е изпълнена с насилие като САЩ и Западна Европа, да ни дават акъл как да се държим. Защото България е на едно от последните места по изнасилвания, а Америка е сред първите места", каза още той.

„Ние имаме закони за закрила на детето, подписани конвенции. Тази Истанбулска конвенция е абсолютно ненужна. Защото тази конвенция налага тази джендърификация, независимо, че тя според нашата религия даже е незаконна. Това е тотално развращаване и по смисъла на сегашния закон това е престъпление”, коментира отецът, като визира конкретни учебни програми, свързани с Конвенцията. Това вече граничи с фашизъм. Не може всеки един човек да бъде ограничаван по отношение на религия или култура. И тук трябва да кажем, че не сме против тези хората. Християнската религия не е против хората, а срещу течението”, добави отец Силвестър.

„Хомосексуализмът не е категорично предопределено нещо”, добави той и даде пример с хора, които "са се отказали от това нещо".

„Ако един човек е православен християнин – говоря за политиците, то той е длъжен да не приема тази джендър идеология”, заключи отец Силвестър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1765 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Все едно

2019.02.23 | 00:24

5

Все едно сме в ерата на инквизиция

Иван

2019.01.27 | 13:14

4

Когато се говореше много за тази конвенция, реших да я разгледам. Потърсих я и разгледах какво пише в нейните текстове. Никъде не намерих нищо за джендърство (тази чудесна българска дума), еднополови бракове и други подобни глупости. Не знам дали съм намерил пълния текст, не съм сигурен дали не съм пропуснал нещо, но АЗ ЛИЧНО НЕ НАМЕРИХ такива текстове. Ако някой е намерил да каже кои са. Ако пък нашите умници от Парламента, тълкуват текстовете така, че да се включват такива идеи - това си е съвсем друг проблем, който не произлиза от конвенцията.

Arcadium

2019.01.26 | 19:26

1

Вие в църквата сте пълни джендъри бе, що се криете?

ПОМИЯРСКИ ТРОЛ

2019.01.27 | 09:35

3

това е МОДЕРАТОРА.

E Как Що

2019.01.26 | 22:13

2

За да може с празнодумни голословия и православни бръщолевения да ви цакаме и цедим чадо мое, да си живеем живота, да си поебваме мъжко и да се драпаме по керливите газове !

Добави коментар

Водещи новини