"Главболгарстрой Холдинг": Строителните дейности на плажа "Алепу" се извършват законно

  • 25 януари 2019 18:27

  • 1001
  • 1
 "Главболгарстрой Холдинг": Строителните дейности на плажа "Алепу" се извършват законно
© Булфото/архив

Строителните дейности се извършват законно и след като са изпълнени всички необходими процедури съгласно екологичното и строително законодателство, както и в съответствие с най-добрата строителна практика. За това информират от "Главболгарстрой Холдинг" във връзка с изявлението на директора на ДНСК за спиране на строителството на плажа "Алепу", за да бъде направена пълна проверка.

В позицията си дружеството приветства инициативата за проверка на законността на строежа и обещава пълно съдействие на контролните органи. Уверени сме, че пълната и задълбочена проверка ще установи отсъствието на нарушения при изграждането на укрепителните съоръжения, се изтъква в позицията.

В нея се напомня, че имотът не е собственост на "Главболгарстрой" и компания няма връзка с преобразуването на собствеността върху земята от общинска в частна и превръщането на имота в урегулирана територия, което позволява неговото застрояване, както и с това по какъв начин е придобита собствеността върху имота и как същият е бил отреден за ваканционно строителство.

По тази причина от фирмата смятат, че не е коректно да бъдат свързвани със събития, в които нямат участие.

В позицията се подчертава, че на проверявания имот се извършва само първа фаза от строителните работи, а именно укрепване на активно свлачище, картирано преди повече от 40 години. То е регистрирано в "Геозащита Варна" под номер BGS 21.67800-03 през февруари 2009 г., когато се активизира.

Причината да започне укрепването е, че вече десет години активното свлачище срутва пътя и прави плажа неизползваем, като същевременно застрашава живота и здравето на хората, преминаващи пеша или с автомобилите си, пише още в позицията.

Последвайте канала на

БТА
1001 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.01.25 | 20:03

1

ЗАКОННО СПОРЕД КОЙ ЗАКОН?НЕ И СПОРЕД МОЯ.ВИЕ НИ ОГРАБВАТЕ СПОМЕНИТЕ БЕ.

Добави коментар

Водещи новини