Генералният секретар на ООН призова за диалог във Венецуела, за да бъде избегната катастрофа

  • 24 януари 2019 12:26

  • 397
  • 0
Генералният секретар на ООН призова за диалог във Венецуела, за да бъде избегната катастрофа
© Getty Images/Guliver

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова политическите сили във Венецуела към диалог, за да се избегне катастрофа в страната, съобщиха Франс прес и ТАСС. 

"Надяваме се, че диалогът е възможен. Това е необходимо, за да се избегне ескалация, водеща към конфликт, който ще стане катастрофа за населението на страната и за региона", заяви Гутериш в кулоарите на Световния икономически форум в Давос.

"Ние сме разтревожени от ситуацията във Венецуела и страданията на населението на тази страна", добави шефът на ООН в интервю, разпространено чрез Фейсбук.

Вчера опозиционният лидер и председател на доминираното от опозицията Национално събрание Хуан Гуайдо се обяви за временен президент на Венецуела, отправяйки предизвикателство срещу действащия държавен глава Николас Мадуро.

В отговор на въпрос за действията на САЩ и редица други страни, признали Гуайдо за изпълняващ длъжността президент на Венецуела, Гутериш заяви, че суверенните правителства могат да решат кой от двамата е легитимният президент, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
397 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини