170 души от община Смолян ползват безплатната социална услуга „Топъл обяд”

  • 23 януари 2019 15:32

  • 386
  • 0
170 души от община Смолян ползват безплатната социална услуга „Топъл обяд”
© Булфото (архив)

170 души от общината ползват към момента безплатната социална услуга „Топъл обяд”. Това съобщиха от пресцентъра на Община Смолян. В тях са включени и хора в неравностойно положение. „Целта ни е да осигурим помощ и подкрепа за най-уязвимите групи от населението в нашата община. Не сме спирали да полагаме грижи за тези наши съграждани, които са в крайно затруднено материално положение и нямат близки хора на които да разчитат. Не можем да ги оставим без храна”, коментира кметът на Смолян Николай Мелемов.

„Топъл обяд” стартира през 2016 г. и ще продължи до 31 декември 2019 г. Това стана възможно след като Общината бе одобрена по Проект BG05FMOP001 – 03.002 „Осигуряване на топъл обяд в община Смолян”, директно предоставяне на Безвъзмездна финансова помощ в рамките на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица.

В рамките на проекта се предоставя „Топъл обяд“ на жители от община Смолян в шест обществени трапезарии, намиращи се в трите квартала на града – кв. "Нов център", кв. "Райково" и кв. "Устово", както и в селата Момчиловци, Смилян и Търън.
Социалната услуга могат да ползват хора без доходи, без близки, самотно живеещи лица и семейства, инвалиди и др. По проекта се предоставят и съпътстващи дейности, така че материалната помощ да върви ръка за ръка с мерките за социално приобщаване, като насочване и подкрепа, за да се помогне на хората да излязат от бедността.

Последвайте канала на

Десислава Станева
386 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини