Музеите в Пловдив отчитат рекордна посещаемост

  • 21 януари 2019 12:49

  • 387
  • 1
Музеите в Пловдив отчитат рекордна посещаемост
© Булфото

Музеите и обектите от Стария град отчитат рекордна посещаемост по време на откриващия се Европейския месец на културата в Пловдив. Това каза кметът на града Иван Тотев. Той уточни, че има рекорд и при приходите, независимо, че децата са били с вход свободен за всички обекти.

Няма такъв рекорд от посещаемост, дори и когато музеите и културните обекти са били изцяло с вход свободен, допълва заместник-кметът по култура Александър Държиков. Общо посетителите, според продадените билети, са над 10 000 души само за дните - 12 и 13 януари, а приходите са над 12 000 лева, каза Държиков.

Относно прокурорската проверка на средствата, изразходвани за откриващата програма на 12 януари, Тотев каза, че е добре и се надява в рамките на следващия месец да се изчистят всички съмнения около работата на фондация "Пловдив 2019". В противен случай даваме възможност "цяла година някой да се упражнява на гърба на фондацията и да бъдем в обяснителен режим", уточни Тотев.

Той добави, че няма как хулите преди и след откриващата програма да помрачат настроението на пловдивчани и си пожела една богата на събития година, която да остане специална за Пловдив.

Последвайте канала на

Нора Виткова
387 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ето това

2019.01.21 | 12:57

1

Е фалшива новина

Добави коментар

Водещи новини