В София през 2019 г. ще бъдат изградени 15 детски градини

  • 17 януари 2019 14:07

  • 429
  • 0
В София през 2019 г. ще бъдат изградени 15 детски градини
© Pixabay

В София през 2019 г. ще бъдат изградени 15 детски градини. Това каза заместник-кметът на столицата Тодор Чобанов по време на днешното заседание на Столичния общински съвет.

Той посочи, че има съществен недостиг на места в яслените групи.

Седем от сградите са започнати да се строят още през 2018 г. За последните десетина години 92 детски градини и ясли са пуснати в експлоатация, каза още заместник-кметът.
Чобанов коментира и правилата за прием в детски градини и ясли.

Има варианти с по-голяма тежест на постоянния в сравнение с настоящия адрес, има варианти с изискване, за да се счита въобще настоящият адрес като точка за предимство, да бъде възникнал най-малко две години преди кандидатстването, поясни той.

Заместник-кметът отбеляза, че ще разгледат всички варианти и ще изберат най-работещия за обществото, каза Чобанов. По думите му дискусионен въпрос е къде да попаднат точките, свързани с приема на братя и сестри - дали в социалната група критерии, или в т.нар. основен списък. Ще се направят различни разигравания така, че да се постигне целта - да се приеме второто дете при първото, коментира той.

Получили сме уверение от МОН, че по системата за прием в първи клас се работи и са осигурени средства, надяваме се на ранен старт с тестове, каза в отговор на репортерски въпрос заместник-кметът. Далечната цел е до няколко години всичко в образованието, от детската градина до края на училищното образование, да се прави през един акаунт на единна платформа.

Последвайте канала на

Нора Виткова
429 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини