Фандъкова: Няма безразборна сеч на дървета в Борисовата градина в София

  • 16 януари 2019 18:36

  • 399
  • 2
Фандъкова: Няма безразборна сеч на дървета в Борисовата градина в София
© Булфото (архив)

Няма безразборна сеч на дървета в Борисовата градина в София, категорично заяви кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Подрязват се само сухи клони, посочи тя.

След широка публична дискусия е подготвена програма за отстраняване на опасни дървета, подчерта Фандъкова, предава БНР.

"Категорично неверни са тези твърдения. Това е част от цялостната програма за премахване на опасни дървета, близо до алеите, по които минават хората. Всеки има възможност да провери лично как се изпълнява, маркираните дървета съобразно изискванията, след това пътят на тези дървета към инсталацията за преработка на зелени отпадъци в Хан Богров, от тях ще се произведе компост, който ще се използва за зелената система на града. Тези опасни дървета могат да паднат, да наранят и да убият, за съжалени, човек. Всичко е максимално прозрачно, максимално публично, и ако има сигнал за нещо нередно, екипът на заместник-кмета по екология е готов веднага да реагира, за да провери конкретния случай и да даде отговор", коментира Фандъкова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
399 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Budaland

2019.01.16 | 20:20

1

Същото стана и преди няколко години и в парка в Ямбол - сякоха поголовно здрави дървета. Лично правих снимки на отрязаните дънери и им ги пращах да се уверят но дървената гробарска кратуна какъвто е и кмета на Ямбол акъл не ще, иска пари и да налива бетона на аверите си от обръчите от фирми!

Budaland

2019.01.16 | 20:23

2

Само още едно нещо ще допълня и повече нищо няма да казвам по темата - това което сега правят гробарите в общините, кметовете дори и през комунизма не можеха да си позволят!

Добави коментар

Водещи новини