Предстои толтаксите за превозвачите да бъдат обсъдени публично

  • 16 януари 2019 18:18

  • 595
  • 0
Предстои толтаксите за превозвачите да бъдат обсъдени публично
© Pixabay (архив)

Екип на Световната банка разработва варианти за тарифиране, които предстои да бъдат предложени за публично обсъждане.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ във връзка с изявления на представители на автобусния бранш, че искат да останат на винетка вместо на толтакса при движение по републиканската пътна мрежа след 16 август т.г. МРРБ е отворено за предложения, които ще бъдат дискутирани. Стремежът ни е да бъдат взети решения, които удовлетворяват всички заинтересовани страни, са посочили от ведомството.

Те отбелязват, че МРРБ е институция, която отстоява принципа на пълна прозрачност и публичност при вземането на важни и отговорни решения, независимо дали засягат пряко гражданите или бизнеса. В този смисъл оставаме отворени за срещи, разговори и дебати по тези важни теми, които засягат справедливостта и равнопоставеността на всички субекти в този сектор на икономиката, пише в съобщението.

Очакваме новата система за таксуване да осигури по-високи приходи, които ще бъдат инвестирани изцяло в модернизация на пътната инфраструктура, съобщават от министерството и допълват, че това ще осигури по-голяма безопасност, комфорт и сигурност при пътуване, както и по-ниски експлоатационни разходи за фирмите, които осъществяват междуградски превози.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
595 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини