Кукери гониха злите сили в Народното събрание (снимки)

  • 16 януари 2019 11:59

  • 490
  • 2
Кукери гониха злите сили в Народното събрание (снимки)
© Булфото

Кукери от Перник гониха злите сили в Народното събрание.

Те участват в Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва" всяка година и днес бяха в парламента за откриването на изложба със снимки от досегашните му издания.

Колкото по-силно удрят чановете на кукерите, толкова повече се очиства земята и злото бяга от нас, коментира председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Надявам се, че с вашето присъствие парламентът наистина ще се избави от злите сили, обърна се тя към кукерите.

 

Караянчева отбеляза, че кукерският фестивал в Перник е най-големият в България и на Балканите и традицията трябва да се подкрепя. Поздравления за изложбата, защото тя ни докосва до атмосферата на този фестивал, каза тя и покани присъстващите на 25 и 26 януари в Перник за 28-то издание на "Сурва". "Аз бях там миналата година и тази година пак ще бъда, чувството е уникално", сподели Караянчева. Това, което ще видите, ще остане завинаги в сърцата ви, добави тя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
490 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БгEXIT

2019.01.16 | 12:54

2

Значи в момента ДПС и БСП не са в Него и няма да се върнат така ли

Недев

2019.01.16 | 12:14

1

В НС, злите сили са самите депутати.Тях трябва да изгонят, всичките заедно с протежетата им.

Добави коментар

Водещи новини