Роми срещу Каракачанов: Потъпкахте каузата на Васил Левски! (снимки+видео)

  • 14 януари 2019 14:11

  • 44613
  • 80
Роми срещу Каракачанов: Потъпкахте каузата на Васил Левски! (снимки+видео)
© Novini.bg

Нашият етнос е изстрадал народ. Нашата родина е България, независимо че сме цигани. Събрали сме се тук, за да искаме оставката на Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. Тук сме, за да прекъснем модата, криминалните случаи да бъдат преписвани на един ернос. Тези хора днес чистят боклуците на тази държавна. Това каза бившият депутат от ДПС Александър Методиев – Барт Сали, предаде репортер на Novini.bg.

Той припомни, че етносът е с много стари традиции, които не трябва да забравяни и призова множеството да бъдат единни. Ромите, които се събраха пред Министерстки съвет настояха за оставката на вицепремиера Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността заради породилото се напрежение в село Войводино след побоя над военен от двама роми. Нападението стана повод за масови протести и доведе до принудително събаряне на незаконно бараки в ромската махала.

„В понеделник отново ще има протести“, заканиха се протестиращите. Те посочиха, че целта им е да накарат политиците да ги уважават и да се съобразяват с тях. Чуваха се скандирания: „Оставка“.

Друг от протестиращите Кирил Василев заяви: „Повечето от нас са служили в казармата. Една година бях караул и пазих с автомат. Основахме футболен клуб и при нас тренират 150 деца безплатно. Основахме танцов ансамбъл. Всичко това без никаква помощ от държавата. С това ли сме нагли? Как можахте във Войводино да изгоните хората посред зима. Затова ви искаме оставката“, каза той.

 

Бившият затворник Цецо, който бе участник във „Фермата“ също присъства на протеста. Той заяви: „Мина времето на кебапчетата и бирата. Дойде времето, в което Каракачанов изигра една театрална пиеса и предизвиква етнически конфликт. Правителството 30 години не успя да доведе България до просперитет. Най-бедни сме в ЕС, имаме демографска криза и безработица. Днес сме се събрали, защото живеем и градим с българския народ от векове. Днес сме около 1000, другата седмица ще сме 50 000 от цяла България и то докато той не си подаде оставката“.

„Днес беше потъпкана каузата на Васил Левски – да сме единни. На България не ѝ трябва самолет за 2 милиарда, а кадърни хора и апаратура за здравеопазването“.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
44613 80

Свързани новини

Коментари 80

Добави коментар
Расизъм

2019.01.18 | 13:35

80

В България има два два типа хора - мили, добри и зли, лоши

В Гърция има два типа хора - мили, добри и зли, лоши

В Гелмания, Белгия, Холандия, Франция, Испания и по цялото земно кълбо има два типа хора - мили, добри и зли, лоши

ЦИГАНИ-РОМИ има два типа хора мили, добри и зли,лоши
Защо всички Роми са под един предел? Защо не хулите българина, който наби циганче от махалата?
Защо не хулите българина, който ограби старица?
Защо не хулите чужденеца, който наби български гражданин?
Защо не хулите циганина,който се подиграва на български паметници?
Защо не хулите онези в парламента, защото те позволяват народа да се раздели
Защо,защо,защо... можем до си ги задаваме тези въпроси още ако не се събудим.
Искам са кажа, че не само ромите е лоши... тук те не са виновни ... ПАРЛАМЕНТА Е ВИНОВЕН - УПРАВЛЯВАЩИТЕ те се подиграват с българите, а пък за ромите да не говорим... управляващите нашата мила България, първо отиват на шопинк за гласове по циганските махали и после им казват, че не са бългърски граждани... а по нататък им рушат къщите посред най-лютата зима... несправетливо...

RIG

2019.01.16 | 01:33

79

ми крайно време е да има етнически конфликт, след като не се научиха че освен права има и задължения...

123

2019.01.15 | 12:37

78

А на бас, че 95% от протестиращите не могат да прочетат какво пише на раздадените им плакати.

Bhdn

2019.01.15 | 12:19

77

Как така живеят редом с българския народ, след като БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ ГИ ИСКА В БЪЛГАРИЯ!!!!
Изгонете ги най накрая, те и без това искат да са турци или мароканци
Да, аз съм расист към циганите и от това не ме е срам!! Мразя ги и ги дискриминирам, защото са нагло, крадливо и лъжливо племе!

върха на наглостта

2019.01.15 | 11:55

76

от кога циганите се вдигат на протест? марш в гетото орки!

2019.01.15 | 11:22

75

Вижте ги добре! Ето тази сган избива нашите майки, бащи, дядовци и баби по селата, напада с брадви и измъчва по най-жесток начин! Вижте ги добре - това са палачите ни! Гответе се, един ден ще дойдат и за вас в градовете, с ножове, брадви и оръжия и ще ви вземат главите!

дедо

2019.01.15 | 10:44

74

Циганинът, като се изучи, става изучен ром.

2019.01.15 | 10:43

73

бахти и наглите

todor

2019.01.15 | 10:01

72

колко ли губи Държавата ни от незаконите постройки. не ми отговаряйте отговорете си сами

Спиш ли?

2019.01.15 | 07:52

71

Какви българи са те???? Мангуси черни,лъжливи и крадливи!!!!!!! Убийци и грабители!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини