Българската експедиция на Антарктида с рядка находка

  • 13 януари 2019 20:52

  • 43222
  • 4
Българската експедиция на Антарктида с рядка находка
© Getty Images (архив)

Преди дни ръководителят на 27-ата българска експедиция в Антарктида проф. Христо Пимпирев се завърна у нас. Той разказа пред "ТВ Европа" любопитни подробности от събитията на „Ледената красавица“ – това е името, което професорът е дал на ледения континент.

Улавянето на изключително рядка ледена риба с бяла кръв е сред постиженията на българската експедиция в Антарктида. Проф. Христо Пимпирев разказва, че изследователите и биолозите са успели да свършат много полезна работа на ледения континент.

Българската база на Антарктида става все по търсена от чуждите учени, доволен е проф. Пимпирев. На тази експедиция в нея са работили 45 изследователи.

27 та българска експедиция на Антарктида приключва в края на март . За следващата експедиция проф. Пимпирев си пожела по-сериозна научна апаратура.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
43222 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
милан

2019.01.13 | 21:55

1

това са едни хрантутняци на държавна издръжка които не правият абсолютно НИЩО просто всяка година отиват на екскурзия на гърба на данъкоплатците ! представяте ли си какво постижение имат от тази експедиция , просто са уловили една риба , чудя се да се смея ли или да се ядосвам на тия лентяи !

2019.01.14 | 07:46

4

Милане , човека по долу ти го е казал по много интелигентен начин но ти едва ли си разбрал нещо ! Да ти го обясня на твоя език - тъп си като маймунски гъз !

Антиопорна точка

2019.01.14 | 00:27

2

Като почетеш и се пообразоваш малко приятелю, ще разбереш, че има някои важни, стратегически за всяка държава цели, при които е необходимо навреме да се позиционираш на правилното място ( в случая- на Антарктида, която между другото далеч не е най-подходящото и приятно място за екскурзия).

Мммдааа

2019.01.14 | 03:59

3

Колко стотин хиляди € струва на данъкоплатеца риболова на г-н пинпин? Доста скъпа рибка. Златна ще да е.

Добави коментар

Водещи новини