КРИБ с позиция за Закона за горивата

  • 10 януари 2019 11:03

  • 539
  • 0
КРИБ с позиция за Закона за горивата
©

Във връзка с проведено на 9 януари 2019 г. редовно заседание на Управителния съвет на КРИБ ви информираме, че отново бе разгледан проблемът за отлагане влизането в сила на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, както и за неговото изменение и допълнение.

Това се казва в съобщение от пресцентъра на КРИБ, което публикуваме без редакторска намеса.

"На последните четири поредни редовни заседания УС на КРИБ разгледа въпросите във връзка със Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, повдигнати от страна на колективите членове на КРИБ - на строителния (Камарата на строителите в България) и минно-геоложкия сектор (Българската минно-геоложка камара), както и предприятията, членове на КРИБ, от металургичния сектор (Българска асоциация на металургичната индустрия). Проведени бяха, също така, серия от срещи с министъра на финансите, с министъра на икономиката и с други институции. КРИБ изпрати писма до държавни институции, както и до Националния икономически съвет, с искане за решаване на възникналите проблеми чрез отлагане на влизането в сила на Закона с цел неговото прецизиране чрез необходимите изменения и допълнения.

УС на КРИБ счита, че взетото решение на Министерския съвет за удължаване на срока за влизане в сила на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, ще даде възможност за изясняване проблемите на бизнеса в горепосочените сектори и до намиране на приемливи решения".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
539 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини