До 31 март касовите апарати трябва да се подменят

  • 09 януари 2019 13:58

  • 1041
  • 1
До 31 март касовите апарати трябва да се подменят
© Pixabay

С промени в законодателството от 1 април 2019 г. се забранява едновременната употреба на касов апарат и софтуер, управляващ продажбите в един и същи обект, без софтуерът и касовият апарат да са свързани и софтуерът да отговаря на новите изисквания в наредба Н-18/2006г. Въвежда се  изискване софтуерът задължително да управлява всички фискални устройства или принтери.

Едновременно с това са въведени и нови изисквания към касовите апарати, като всяка касова бележка трябва да има отпечатан QR код и данни за нея да се подават към сървърите на НАП в реално време. Новите правила забраняват издаването на т.нар. служебни бонове.

От приходната агенция съветват всеки търговец, който ползва софтуер за управление на продажбите, да се свърже с производителя му и да провери дали той ще бъде доработен съобразно новите правила. Допълнителна информация за промените е достъпна в специално създадената рубрика на сайта на НАП http://nap.bg/page?id=744  и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1041 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ончо

2019.01.10 | 07:14

1

Задължително е да се подменят - наближават избори и партийната касичка на ГЕРБ трябва да се пълни. Следва подмяна на регистрационни табели на автомобилите ,личните карти ,нова техника за винетките ,суджуци,печатници и какво ли не. Виждаме ,че се увеличават бройките в МВР и правосъдието. С една дума -идат избори.

Добави коментар

Водещи новини