Столична община с извънредна информация за обстановката в София към 5.30 ч. тази сутрин

  • 09 януари 2019 06:16

  • 4060
  • 1
Столична община с извънредна информация за обстановката в София към 5.30 ч. тази сутрин
© Булфото (архив)

Шест екипа на Дирекция Аварийна помощ и превенция към Столична община са извършили обходи на улици и булеварди, с цел проверка на пътните настилки рано тази сутрин, съобщи пресцентърът на Столичната община.

Направени са частични обработки срещу заледяване на улици, по които се движи общественият транспорт. В планината Витоша на пътищата Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове са извършени почистване на снежна маса и опесъчаване.

Градският транспорт в момента се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

Към момента в готовност са 86 снегопочистващи машини.

В двата кризисни центъра на Столичната община са настанени 155 души, останали без дом. В центровете нуждаещите се получават храна и подслон. Във връзка с ниските температури е осигурен постоянен режим на работа. Гражданите могат да подават сигнали на тел. 070017310 или на 112.

Днес според прогнозата на НИМХ в София е обявен жълт код и се очаква преди обяд да завали сняг. Температурите остават отрицателни.

Преди обяд в Западна България ще завали слаб сняг, а до вечерта валежи ще има и в Източна България. В западните и планинските райони след обяд снеговалежът ще се усилва. В южните и източните части на страната валежите ще са и от дъжд, и от сняг. Минималните температури ще са предимно между минус 9 и минус 4 градуса, а преобладаващите максимални - между 0 и 5 градуса.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК.

Последвайте канала на

БТА
4060 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.01.09 | 08:42

1

кога ще започне разчистването на символи на социалистическия режим?

Добави коментар

Водещи новини