От АПИ с последна информация за състоянието на пътищата в страната

  • 08 януари 2019 11:17

  • 1691
  • 0
От АПИ с последна информация за състоянието на пътищата в страната
© Булфото (архив)

Настилките по съоръженията - виадукти, мостове и водостоци, се обработват превантивно срещу заледяване предвид ниските температури, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Постоянно се извършват и огледи за премахване на евентуални ледени висулки. Националният институт по метеорология и хидрология определи жълт код за опасно време и понижение на температурите за по-голяма част от страната.

През нощта близо 540 машини са обработвали пътните настилки, за да се осигури безопасността на пътуване при зимни условия. Ограничено е движението за МПС над 12 тона и тегленето на ремаркета и полуремаркета през прохода „Превала“, както и на всички автомобили през прохода „Троянски“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1691 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини