Община Каварна ще дофинансира държавни дейности в новия бюджет

  • 08 януари 2019 11:04

  • 441
  • 0
Община Каварна ще дофинансира държавни дейности в новия бюджет
©

Община Каварна ще дофинансира през 2019 година делегирани от държавата дейности с 874 000 лева, предвижда проектът за новия бюджет. Разходите за държавните дейности надхвърлят 8 865 000 лева и бележат ръст с близо 21 на сто спрямо миналата година.

Въпреки увеличението на стандартите за финансиране, средствата няма да достигнат за предвиденото повишаване на минималната работна заплата до 560 лева от началото на годината, посочва кметската управа. За да бъде запазено качеството на услугите, общината ще дофинансира делегираните от държавата дейности в детските градини, училища, извънучилищни звена, както и в сферата на културата и в общинската администрация.

През новата година общината ще разполага с общ бюджет от близо 16 170 000 лева, като планира да осигури над 7 304 000 лева от собствени приходи, се посочва в проекта, цитиран от БТА.

Кметската управа приканва гражданите, представители на неправителствени организации и бизнеса да се включат в публичното обсъждане на бюджета, което ще се състои на 15 януари. От днес в деловодството на администрацията и на електронния адрес на общината могат да бъдат депозирани предложения за годишната финансова рамка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
441 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини