Община Павликени няма да променя таксата за битови отпадъци

  • 08 януари 2019 10:39

  • 369
  • 0
Община Павликени няма да променя таксата за битови отпадъци
© pixabay

Община Павликени няма да променя таксата за битови отпадъци спрямо размера ѝ от 2018 г., съобщават от пресцентъра на общината.

Планирано е увеличение на данъка върху превозните средства, и то е свързано с последното изменение на Закона за местните данъци и такси.

Информацията за планираните приходи и разходи за 2019 г. е била представена от кмета инж. Емануил Манолов в рамките на общественото обсъждане на бюджета за настоящата година. Предвиденият проектобюджет е 17 744 729 лв. "Завършваме поредната година на стабилност, през която управляваме бюджета на община Павликени с отговорност и с перфектно планиране", посочва кметът, цитиран от БТА.

Той подчертава, че основният документ за финансовата политика на общината през 2019 г. е свързан с предоставяне на услуги на гражданите в сферата на образованието, здравеопазването, социалните услуги, културата и спорта. Средствата за зимно поддържане са 144 500 лева. Предвидени са средства и за общинските програми "Инвитро" и "Местни и граждански инициативи".

Очакваните вложения по капиталовата програма на общината за 2019 г. от собствени бюджетни средства и целева субсидия са 904 750 лева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини