Проверяват температурите в класните стаи в Смолян

  • 03 януари 2019 12:32

  • 435
  • 0
Проверяват температурите в класните стаи в Смолян
© Pixabay

Масови проверки на температурите в класните стаи стартират в училищата в област Смолян, заради предвижданото рязко застудяване.

На този етап няма сигнали за проблеми, като учебните занятия днес са започнали нормално след ваканцията във всички 61 учебни заведения на територията на областта.

Освен за температурите в училищата, които не трябва да падат под 18 градуса, ще се следи и за температурите в автобусите, които извозват децата, съобщи Мария Семерджиева - началник на Регионалното управление по образованието в Смолян, информира Дарик.

„За сега няма данни за проблеми, инспекторите от РУО и Регионалната здравна инспекция ще следят за топлината в класните стаи, както и за заболеваемостта сред учениците“, коментира пред Дарик Семерджиева. Тя допълни, че в повечето училища, които са с парни инсталации, котлите са препалвани периодично по време на празниците, а затоплянето на учебните заведения за днешния ден е започнало още в малките часове на нощта.

С температури до минус 10 градуса осъмнаха някои райони в Смолянско, като по високите места в областта и в районите на Неделино и Златоград има нова снежна покривка.

„Нямаме притеснения, зима е, а фирмите са в готовност. Следим ситуацията“, коментира пред Дарик зам.-областният управител на Смолян Адриан Петров. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
435 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини