Ето как общините ще посрещнат новата 2019-а година (обновена)

  • 31 декември 2018 11:08

  • 956
  • 4
Ето как общините ще посрещнат новата 2019-а година (обновена)
© Pixabay (архив)

В Новогодишната нощ столичани и гостите на София отново ще имат възможност да бъдат част от празничния концерт „Сцена под звездите“, който ще се проведе по традиция на площад „Княз Александър I“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Юбилейното 20-то издание на най-голямото музикално празнично събитие в България се организира от Столична община, като част от Календара на културните й събития, и ще бъде излъчено в програмите на БНТ1 и БНТ4, за да достигне до българите в цялата страна, както и до сънародниците ни в чужбина. Концертът ще започне в 22.00 ч. и ще продължи половин час след полунощ на 1 януари 2019 г. В празничната програма ще се включат едни от най-популярните ни изпълнители, сред които Мариана Попова, Орлин Павлов, Бо Бо, Рут Колева и Стефан Вълдобрев с „Обичайните заподозрени“.

Община Шумен организира празнична новогодишна програма на 31-ви декември срещу 1-ви януари и кани жителите и гостите на града да се включат в общоградското тържество за посрещане на Новата година. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.

Програмата ще започне в 22.30 часа с водещ Красимир Савов. На откритата сцена, която ще бъде изградена пред сградата на Община Шумен, най-напред ще излязат музикантите от варненската рок-група “Mr. Hard“. Малко преди полунощ в новогодишното празненство в центъра на града ще се включат и изпълнителите от оркестър „Пловдив“. Точно в 00.00 часа Шумен ще посрещне новата 2019-та година с празнична заря, народна музика и хора, баница с късмети и чаша вино.

Програмата на 31 декември 2018 г. започва на открита сцена на градския площад в 23.30 часа. Първият изпълнител, който ще пее за доброто настроение на петричани е Володя Стоянов, съобщиха от пресцентъра на Община Петрич. Малко преди полунощ на голям екран ще бъде излъчен новогодишният поздрав на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, кметът на общината Димитър Бръчков също ще поздрави жителите и гостите на града с настъпването на новата година.

Празнични илюминации ще изпъстрят небето над Петрич. След полунощ на сцената в Петрич излиза народната певица Гуна Иванова. Община Петрич ще осигури отново шампанско и вино за всички, които ще излязат на градския площад за посрещане на новата година.

Жители и гости на Благоевград ще посрещнат Новата 2019 година на площад „Георги Измирлиев“ с богата музикално-танцова програма. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. По традиция ще бъде построена специална сцена пред зала „22 септември“, а на нея ще се качат едни от най-известните изпълнители на народна музика от Пиринския край.Предварителната програма започва в 23.00 часа с фолклор. Точно в 00.00 часа ще прозвучи речта на президента на Р България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и българския химн.

След това за доброто настроение на площад „Георги Измирлиев” ще пеят Стоян Джельов, Надя Андонова, Милена Пищолска, Елена Валеова, Павлина Теова, Иван Гоцев, Захари Костов, Иван Радев, Димана, Стойка Германова, Малин Домозетски и др. Танцовата програма ще бъде изпълнена от фолклорен състав „Накит“.

Общината организира празнична програма на пл. „България” за посрещането на Нова година. Това съобщиха от пресцентъра на Община Смолян. Кметът Николай Мелемов кани жителите и гостите на града на 31 декември от 23.00 часа на народно веселие „Честита Нова 2019 г.” на пл. „България” – Амфитеатъра. За празничното настроение ще се погрижи Виевската фолклорна група. Водещ ще бъде примата на лакърдиите Веселина Бабаджанкова.
С чаша червено вино и новогодишна заря хората ще се поздравят с Новата 2019 г. На видеостена в 23.55 часа ще бъде излъчено и новогодишното приветствие на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Минути след настъпването на 2019 г. приветствие ще отправи и кметът Николай Мелемов. След това новогодишната програма ще продължи с любими родопски песни и хора, лакърдии и благопожелания около запаления огън.

В новогодишната нощ в Каварна празнични фойерверки ще осветят небето над площад „Защитата на Каварна“. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. "Нека посрещнем заедно новата 2019-та година с традиционно дунавско хоро и пожелания за здрава, мирна и плодовита нова година, изпълнена с любов, успехи и положителни емоции", призовават от Община Каварна.

Община Бургас  организира празничен концерт на площад „Тройката“ за посрещането на Новата 2019 година. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Началото ще бъде дадено в 22.30 часа на 31 декември с изпълнения на любимката на тийнейджърите Дара.

След нея на сцената ще се качат Павел и Венци Венц, Жечка Сланинкова и професионален фолклорен ансамбъл „Странджа". Водещ на новогодишния концерт ще бъде DJ Мартен, който ще продължи да пуска готина музика след празничното хоро в полунощ.

След 23.00 часа на специално обособен от Община Бургас пункт до голямата коледна елха ще започне раздаването на 2000 парчета баница и по чаша вино на всеки желаещ.

Световноизвестният кларинетист Иво Папазов – Ибряма ще весели на открито жителите на Стара Загора в новогодишната нощ. На обновения площад пред Общината те ще посрещнат 2019 година в компанията на прочутия музикант и неговия оркестър „Тракия“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Обявеният начален час е 23.30.

Очаква се кметът на Стара Загора Живко Тодоров също да се присъедини към празнуващите и да отправи новогодишен поздрав към тях. Празнични хора и илюминации ще допълнят настроението на хората на площада.

За трети път в навечерието на Новата година, на 31 декември, от 18.00 часа ще бъде представена „Новогодишна наздравица в Операта“. Празничният концерт е последното голямо музикално събитие за изключително успешната за Държавна опера – Стара Загора творческа 2018 година.

В него участват солистите, оркестърът и балетът на Държавна опера – Стара Загора. Тази година специални участници са актьорът Тончо Токмакчиев и оперетната прима Еделина Кънева. Диригент на концерта е Крис Мак Кракън от Великобритания, а режисьор Славчо Николов. Празничното великолепие ще бъде допълнено от изпълненията на Балета на Държавна опера-Стара Загора на фрагменти от балетите „Лешникотрошачката“, „Лебедово езеро“, „Дон Кихот“, „Фантастичното дюкянче“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
956 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ПРОСТОТИЯ

2018.12.31 | 21:58

3

за ПРАЗНИК ЛИ СЕ СЧИТА ОНОВА ПРОСТАШКО БЕЗВРЕМИЕ ПРЕДИ НОВА ГЕОДИНА, ОБЕЗУМЯЛО ОТ ИСТЕРИЧНИ КРЯСЪЦИ, КАРТЕЧНИ, ДА, КАРТЕЧНИ ИЗСТРЕЛИ, 120-130 ДЕЦИБЕЛОВИ ВЗРИВОВЕ ПРЕЗ 2-З МИНУТИ, ПИРАТКИ И БОМБИ ОТ СЪСЕДНИЯ БЛОК - 3,4,5 ЕТАЖИ ПОД НАКЛОН 45 ГРАДУСА, ГЕРОИЧНО, НАЛИ? СЕЛСКО-МУТРЕНСКАТА ГОЛТАШКА ПРОСТАЩИНА ТРЯБВА ДА ЛИЧИ ОТДАЛЕЧЕ, ОТ ЧУЖБИНА, ДОРИ ОТ АМЕРИКА, КЪДЕТО КАТО НА ПО-ПРОСТИЧКИ ХОРА ИМ РАРЕШАВАТ САМО ПО 15 МИНУТИ ПРЕДИ И СЛЕД НОВА ГОДИНА ДА ПУСНАТ ПО ЕДНА ДВЕ РАКЕТКИ.

ПРОСТОТИЯ 2

2018.12.31 | 22:08

4

А У НАС ВЕЧЕ НЕ СЕ ДИША ОТ СЯРА И ДРУГИ ОТРОВНА МРЪСОТИЯ. ЗДРАВОСЛОВНО! А КОЙ ПЛАЩА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА АСТМАТИЦИТЕ, А НА ОНЕЗИ С БРОНХИТИ И ДРУГИ БЕЛОДРОБНИ БОЛЕСТИ, А ТЕ СЪВСЕМ НЕ СА МАЛКО. ЕХ, ПРОСТОТИЙО И ПРОСТАЩИНО БЪЛГАРСКА. НО И ПОБЪРКАНОСТ БЪЛГАРСКА.

Василев

2018.12.31 | 09:16

2

В ГРАД ЧЕРВЕН БРЯГ ПЛЕВЕНСКО ОБЩИНАТА ИМ Е НА 10 ЕТАЖА И С ДОПЪЛНИТЕЛНО РАШИРЕНИЕ В БЛИЗОСТ. РАЙОНА СЕ ОБЕЗЛЮДЯВАТ А ОБЩИНАРИТЕ СЕ МНОЖЪТ. И ПОЧТИ ЦЕЛИЯ ГРАД Е В НЯКАКВО НЕДОВЪРШЕНО СТРОИТЕЛСТВО!? И ТО ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ ДЪРЖАВНАТА. ЯВНО СА АТКРАДНАТИ ПАРИТЕ ЗАКОННО ТИЯ СА ГОЛЕМИ ДАЛАВЕРАДЖЙИ. ИМАТ ПАЗАР НА ЦЕНТЪРА НЕГОЛЯМ РЕШИЛИ ДА ГО МОДЕРНИЗИРАТ И ГО ПРАВЯТ ЕДВАМ ЕДВАМ С 7,8 ЧОВЕК БАДЖАНАЦИ ДОСТА ВРЕМЕ ЯВНО ПОЧВАТ НЕЩО СВЪРШВАТ ПАРИТЕ НАБЪРЗО ОТКРАДВАТ НЯКАКВА ЧАСТ ОТ ТЯХ ТО И ЗА ТОВА ИМА ТАМ МНОГО НЕДОВЪРШЕНО ОБЩИНСКИ ОБЕКТИ. СЕГА И НЯКАКЪВ МОСТ ИМ ПАДНАЛ ПРАВЯТ НЯКАКВА ПАРЛАМА ТАМ.

Uti Bychvarov

2018.12.31 | 08:25

1

Svini

Добави коментар

Водещи новини