Без винетки за Северната част на Околовръстния път (видео)

  • 28 декември 2018 13:09

  • 1984
  • 2
Без винетки за Северната част на Околовръстния път (видео)
© Novini.bg

На този етап постигнахме съгласие за Северната част на Околовръстния път да не се изискват винетки. За северната тангента разговорите ни с АПИ ще продължат след Нова година. Ще търсим приемливо за хората решение, тъй като целта е решенията ни да са трайни и устойчиви, за да знаят хората какво ще е заплащането за години напред. Това заяви на брифинг пред журналисти зам.-кметът на София Дончо Барбалов във връзка с винетките за Северната тангента, предаде репортер на Novini.bg

,,Мога да кажа, че добрият диалог с АПИ е в положителна насока, така че заедно ще търсим законово решение, за да може столичани да ползват Северната скоростна тангента без да заплащат такса'', заяви Даниела Райчева, кмет на район "Нови Искър"

,,Целта е до края на януари да имаме някакво решение по въпроса, като още на втори януари предстои нова среща между нас и представители на Столична община'', обясни пред медиите директорът на Националното ТОЛ управление в Агенция "Пътна инфраструктура" Антон Антонов.

Относно това трябва ли хората от 14 софийски села да си купят винетка за 1-ви януари 2019 г., за да могат да минават по Северната скоростна тангента, Антонов отвърна, че за момента трябва и допълни, че ако водачите нямат стикери, ще бъдат глобявани.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1984 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Народен човек

2018.12.28 | 16:58

2

Обичаме да ни е тежко , моля ви !

2018.12.28 | 14:26

1

О неееееееее моля ви се сложете винетки Българите са мазохисти обичат политиците да ги бичуват с нови данъци и по високи цени.

Добави коментар

Водещи новини