Боян Петров: Ние не умираме, душите ни се прераждат (видео)

  • 21 декември 2018 09:01

  • 3554
  • 5
Боян Петров: Ние не умираме, душите ни се прераждат (видео)
©

Жената на загиналия в Хималаите алпинист Боян Петров, издаде паметен бележник за него. В него има снимки на Боян, част от неговите последни съобщения и есемеси.

Жената на алпиниста сподели, че Боян Петров много е обичал да пише в тефтери и затова е решила да направи именно тефтер, въпреки че последните му дневници са били в аудио формат. „Винаги си носеше по един тефтер и нещо си записваше вътре. Това е неговото нещо – да запишеш, за да остане”, допълни тя.

"Много хора искат да има нещо от Боян за спомен и аз ще им подаря този тефтер, защото той много обичаше да си записва различни неща в тефтери", обясни Радослава Ненова в ефира на БТВ.

„Много хора ми пишат, много хора чувстват тази история близка, не знаех какво да измисля, за да зарадвам всички. Като правиш подаръци, може да дадеш на 10-12 души, но има толкова много хора, които се интересуват от Боян, затова отпечатахме този тефтер. В него има снимки от последната му експедиция, сам си я е направил, дадоха ми я другите момчета от експедицията”, каза Радослава.

"Не се връщам в мислите си какво е можело да стане, Боян не може да бъде заместен, затова припомням нещата, свързани с него. Винаги сме избягвали темата какво ще се случи, ако се стигне до инцидент с него. Веднъж си говорехме за смъртта и той каза, че ако умре, иска да го кремират и да разпръснат праха му над Пирин", сподели тя.

Радослава сподели, че са ѝ донесли и сателитния телефон на алпиниста. „Видях, че си е запазил всички СМС-и, които съм му пращала през годините. Аз си мислех, че ги трие. Стана ми много сантиментално, защото ги бях забравила – писали сме си всякакви глупости, каквото ни дойде наум”, посочи жената.

„Дори не си мисля какво бих му казала, ако можех да му кажа. Вероятно, ако има някаква връзка, тя е на ниво, на което той може да ми прочете мислите. Не разсъжадавам, ако върна времето назад какво можеше да бъде”, каза Радослава.

Радослава заяви, че най-ценното за нея в тефтера е снимка на тибетски якове от експедицията. Под нея е записан споменът на Боян Петров за срещата му с животните.

Жената на алпиниста посочи, че животът ѝ обаче се е променил. „Първо скрих всички предмети, които ме правят тъжна – награди, тениски, четки за зъби, козметика, тези най-личните – много ме натъжаваха. Събрах ги и ги скрих от себе си, защото ми е съвестно да ги изхвърля”, заяви Радослава.

В бележника му Радослава е сложила и неговата мисъл: "Ние не умираме, душите ни се прераждат".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3554 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.12.21 | 11:49

5

Пак ли с тоя лайнар ни занимавате

2018.12.21 | 11:14

4

мое да си живее някъде из топлите страни

Мая

2018.12.21 | 10:28

3

Чакай ти.

защооооо

2018.12.21 | 09:15

1

още с тая жена пълните нета

защотооо

2018.12.21 | 09:57

2

Ми не чети бе нещастник! По-добре с нея да е пълен нета, вместо само с мафията дето ни управлява....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини