КНСБ ще предоставя топъл обяд в 12 населени места

  • 20 декември 2018 14:05

  • 398
  • 0
КНСБ ще предоставя топъл обяд в 12 населени места
© Pixabay

КНСБ ще предоставя топъл обяд на над 350 души в 12 населени места в страната, съобщават от пресцентъра на синдиката.

КНСБ, заедно с Благотворителен фонд "Проф. д-р Желязко Христов" ще продължи да предоставя социалната услуга и през 2019 г. Населените места, в които ще функционират социални кухни през следващата година са Дупница, област Кюстендил; Батак, област Пазарджик; Карлово, област Пловдив; с. Лозница, област Разград; с. Самуил, област Разград; Нова Загора, област Сливен; Рудозем, област Смолян; Димитровград, област Хасково, Ивайловград, област Хасково; Харманли, област Хасково; Шумен, област Шумен и Велики Преслав, област Шумен.

Всяка година финансирането на дейностите по предоставяне на социалната услуга се осигурява от Министерство на труда и социалната политика - Фонд "Социална закрила" по целева програма за обществени трапезарии. За целта се отпускат над 250 000 лв.
За най-трудно подвижните е предвидена доставка на храна до дома, с помощта на Домашния социален патронаж.

Социалната програма се осъществява със съдействието на Регионалните съвети на КНСБ и Дирекциите "Социално подпомагане" в съответните региони.

Потребителите трябва да са хора и семейства на месечно подпомагане с доход по-нисък от диференцирания минимален доход (по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане); хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност; Скитащи и бездомни лица.

Отделно от това, КНСБ и Благотворителен фонд "Проф. д-р Желязко Христов" помагат ежемесечно със стипендии на 45 деца, загубили родителите си при трудова злополука. За целта се отделят средно по 25 хил. лв. на година.

Тази година, в Деня на загиналите при трудова злополука - 28 април, КНСБ и Благотворителен фонд "Проф. д-р Желязко Христов" активираха дарителска кампания "Помогни на дете". Целта чрез SMS-си да се осигурят финансови средства за изплащане на месечни стипендии на деца, които са загубили родителите си при трудова злополука. Всеки, който реши да помогне, може да го направи с SMS на 17 777 с текст DMS POMOGNI. Цената на съобщението е 1 лв..

Последвайте канала на

Нора Виткова
398 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини