През септември пускат първите пет станции от третия лъч на метрото (снимки)

  • 19 декември 2018 14:39

  • 1227
  • 0
През септември пускат първите пет станции от третия лъч на метрото (снимки)
© Булфото

Първите пет станции от третата линия на метрото в София са готови на 81% и ще бъдат пуснати през септември. Това каза столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която заедно с транспортния министър Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети и шефа на "Метрополитен" Стоян Братоев провериха две от новите станции - "България" и "Красно село".

Сега се строят общо 12 км с 12 метростанции от третата линия. Те ще свържат кварталите "Хаджи Димитър" с "Овча купел" и "Горна баня". Новото метротрасе ще е изцяло готово през януари 2020 г. То ще се пуска на на етапи, защото строителството започна по различно време.

Още през септември ще са готови първите пет станции с 5 км трасе - от пазара на "Красно село", при булевардите "България" и "Гешов" при ВМА, при НДК и при Попа. Пътуването от "Красно село" до центъра ще отнема 8 минути, каза Фандъкива.

През декември догодина ще бъдат пуснати и още три станции - при Орлов мост, до Малък градски театър "Зад канала" и на бул. "Владимир Вазов".

За януари 2020 г. е планирано пускането на последните четири станции на линията - от "Красно село" до околовръстния път при кварталите "Овча купел" и "Горна баня". Там ще има и малка жп по линията София - Перник.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1227 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини