Председателят на Съюза на превозвачите: Пакетът "Мобилност" е удар срещу българската икономика

  • 12 декември 2018 07:37

  • 570
  • 2
Председателят на Съюза на превозвачите: Пакетът "Мобилност" е удар срещу българската икономика
© БНТ

Нямаме друг ход освен протест. Пакетът "Мобилност" ще доведе до фалит на малки и големи предприятия. Българската икономика ще изгуби едно много сериозно икономическо перо в бюджета си. Пакетът "Мобилност" е удар срещу българската икономика. Това заяви председателят на Съюза на превозвачите в България Йордан Арабаджиев в сутрешния блок на БНТ.

"Водачите ни ще станат неконкурентоспособни. Когато в началото ЕК публикува текстовете по пакета "Мобилност" си мислехме, че хората готвили го си нямат и на идея от автомобилен бизнес.  По-късно се видя, че те просто искат да ни фалират. В Германия имат сериозен недостик на водачи на тежкотоварни автомобили. Те искат да привлекат нашите водачи", каза още той.

"Наясно сме, че следва политическо решение. Ще ангажираме политиците си, за да проведат съответните разговори в Европейския парламент и да разяснят проблема на колегите си", допълни шефът на Съюза на превозвачите .

"За година успяхме да обединим всички - депутати, български евродепутати и медии. За всички хора е ясно, че не става въпрос за социални права, а за кражба на бизнес", категоричен бе той.

"Искаме превозвачите да имат избор къде да почиват", завърши Йордан Арабаджиев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
570 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
@@@@@

2018.12.12 | 09:58

2

Кой сте вие тия превозвачи бре мишки , ако не сме ние шофьорите да много мизерстваме във името на вашето благоденствие , и кой иска да стачкува със сигурност НЕ ние шофьорите ,,,, страх ви е да Германия да не ни привлече , Ами решението е следното - плащайте колкото плаща и немеца и всичко е ок . А не се правете на грешни , защото когато един бг камион работи в Европа изкарва същите пари колкото изкарва и един немски камион а дали влиза еднакво заплащане в нашите джобове кажете вие - ( Превозвачите ) смешници.

стефан

2018.12.12 | 08:02

1

В ТОЗИ ЕС става това , което пожелаят големите! Нас ни приеха заради стратегическото разположение на територията на България! Пълнежа на територията слабо ги интересува и целта е по възможност подмяна на основното население/българите/ с по-удобно такова.

Добави коментар

Водещи новини