Майките на деца с увреждания бяха обявени за "Човек на годината" (снимки)

  • 10 декември 2018 14:55

  • 566
  • 0
Майките на деца с увреждания бяха обявени за "Човек на годината" (снимки)
© Булфото

Родителите на деца с увреждания получиха голямата награда "Човек на годината" 2018 на Българския хелзинкски комитет. Наградите по традиция се връчват в Международния ден за правата на човека, който светът отбелязва днес. Председателят на комитета - Красимир Кънев определи действията на майките през 2018-та като ,,най-масовата правозащитна  акция за последните години''.

,,Това, което нас ни събираше през цялото време е да правим това, което трябва, това, което имаме на място, на което сме поставени. Направихме много, но не е всичко и ще продължим'', заявиха майките.

 

Това е 12-тото издание на наградите Човек на годината. От Хелзинкския комитет връчиха още една награда, подгласна на голямата  - тя бе дадена на Българския фонд за жените за дейността им в защита на жените, претърпели домашно насилие. Награди бяха връчени още в 6 категории, сред които Журналист на годината, Активист на годината, приз за постоянство и храброст и др. Наградата журналист на годината спечели Димитър Стоянов от сайта Бивол, информира БНР.

Последвайте канала на

Владимир Василев
566 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини